Hvad er Aalestrup-rc?

Aalestrup Rc er en lille klub med elektriske radiostyrte biler i skala 1:18 til 1:10. Tanken bag Aalestrup Rc er at skabe et lille fællesskab blandt de mindste, lidt ældre børn i byen hvor de kan mødes en gang om måneden og køre med radiostyrte biler på den lokale BMX bane.

Der er desværre mange forældre der køber lidt for billige biler i butikker som ikke kan levere reservedele til bilerne når de går i stykker, så kommer bilen til at stå på en hylde som pynt eller ender sine dage på genbrugspladsen. Når det sker mister børn og forældre interessen for hobbyen da den ses på som “en billig hobby med billigt skidt.. Ungerne vokser fra det og får andre interesser.. ”

Det er lidt ærgerligt, for man kan enormt meget med radiostyrte biler, drone, fly, helikopter og skibe. Og så er en fælles interesse med til at skabe gode og hyggelige relationer blandt unge. De vil ha mere, de unge får sjove ideer, de begynder at bygge deres egne biler, skibe, fly eller andet hvad de nu kan finde på. Her i Aalestrup RC er den primære ide at vi skal rode med biler. Gerne vilde biler… Biler der fanger lysten i de unge til at konkurrere mod hinanden.. Måske vi kan få de unge væk fra computeren og ud i den friske luft en lørdag eller to om måneden.

Jeg fik ideen fra to af mine bonus drenge.. De er VILDE med biler! men de savnede nogle at køre med og lidt andet end at køre rundt på en parkerings plads. Vi har en fornuftig BMX Bane her i Aalestrup, den har vi været nede og teste. Det var både sjovt og hyggeligt at bruge et par timer med et par unge knejter og deres ideer væltede ud med konkurrencer og “stævner”. Der var ikke grænser for hvad de kunne byde på af ideer.
Desværre er BMX banen ikke i helt god stand, og slet ikke til et par lynhurtige biler der skriger efter at lave nogle fede hop. Derfor vil jeg tage ud og finde lidt inspiration til en bane der kan bruges til RC biler og BMX cykler.. En bane der byder på udfordringer i alle aldre..

Måske vi kan samle en gruppe unge der vil være med i et design af en bane og måske vi kan få lidt hjælp af en lokal entreprenør til at bygge banen.

Vi får se hvad der kommer til at ske…

Ideen er tilmed at få samlet en pæn bilpark som kan lånes ud når vi er nede og køre. Ikke alle har råd til en god og sjov radiostyrt bil og det vil afholde en del fra at købe kvalitetsbiler. Når en billig indkøbt bil går i stykker kan det være svært at få reservedele til bilen og bilen ryger på hylden. Interessen forsvinder. Derfor er tanken at Aalestrup-rc.dk skal have en mindre bilpark af mærket Maverick Quantum i skala´erne 1:16 til 1:10 som kan lånes ud. Bilerne er en helt ok kvalitet på lige fod med HPI, Traxxas, Arrma. Biler som ligger i prisklassen 4-10.000 kr. Men Maverick Quantum bilerne ligger i en prisklasse på 2400-3000 kr. stykket hvor alle burde kunne være med.

Når en bil lånes ud.. Skal den der låner bilen være med til at gå bilen igennem for evt. skader, lære lidt om hvordan man køre en radiostyrt bil, det er ikke bare at køre, men der ligger en del teknik i det, bilen skal efterses når den unge er færdig med at køre med den, lære lidt om opladning af batterier, være med til at reparere bilen hvis den går i stykker og lære at have et ansvar for det man låner.

Dem der vil være med på BMX banen eller bare med ud og køre.. låner en bil vil ikke blive stillet økonomisk ansvarlig for evt. skader på bilerne. Der sker skader, det kan ikke undgåes.. Forstil dig at et par drenge der bliver revet med i “legen” og vil konkurrere lidt mod hinanden.. så sker der ting og sager… Derfor har jeg fundet en forhandler her i Danmark, Toytrade.dk som vil støtte op ideen og levere et komplet reservedels program til alle de biler der bliver købt ind. aalestrup-rc.dk har pt. 9 biler der kan køres med og der kommer sikkert flere biler til i løbet af sommeren.

Det koster lidt penge at starte det her op, den udgift har jeg personligt påtaget mig, men der vil nok i fremtiden blive lidt behov for eksternt støtte til indkøb af en eller to nye biler eller lidt flere reservedele… Så har du lysten til at støtte op om prosjektet vil der komme lidt mere information om dette i februar måned.