Hvad er Aalestrup-rc?

Aalestrup Rc Er en lille privat ejet klub med radiostyrte biler, klubben startede i 2021 med et par store RC biler i skalaen 1:10 som kunne lånes ud til børn og unge.. eller barnlige sjæle. Vi forsøger at afholde arrangementer een gang om måneden hvor klubben stiller biler til rådighed.

Formålet med klubben er at give unge en mulighed for at komme lidt ud i blandt andre unge og prøve kræfter af med lidt kørsel af forskelligt art og være en del af et fællesskab som de ikke vil kunne finde ret mange andre steder i landet.

Målet er tilmed at kunne få lidt konkurrencer i små teams hvor der kan vindes præmier i form af en fed kvalitets RC bil fra enten Arrma, Absima eller RGT.

Der har været en efterspørgelsen om kørsel hvor nogle forældre har sagt at deres børn er lidt generte blandt andre,så jeg har allerede nu haft et par drenge med på banen til en hyggelig dag hvor de fik lært teknikker, kørsel, fik lov at køre hårdt med de store Arrma biler. Måske sådan et lille tiltag kan go børn mere selvtillid og få mere lyst til at være sammen med andre i flok. Man ved aldrig…så det vil jeg tilbyde når jeg har mulighed for det.

Klubbens formål er også på sigt at deltager skal lære ansvar for andres ting, DVS? Når en deltager får udleveret en RC bil vil jeg lære dem at gå bilen efter for fejl og mangler. Lære dem om hvordan man reparere en RC bil og vedlige holde den. Samt sikkerhed omkring det at kør med enrc bil de kan komme op i hastigheder på 80 km/t. Ja, det var ikke en skrive fejl, men bilerne med de rette justeringer kan komme op i de hastigheder.

Jeg vil tilmed lære de unge hvad ydre miljø er og hvorfor man skal passe på det. Kære forældre, jeg vil ikke overtage jeres rolle eller irettesætte jeres børn, men lære lidt om at når man køre med de her biler så er der ting man skal passe på..såsom tilskuer der er nysgerrige, bygninger og den herlige natur…

Økonomi i klubbenSom, sagt er klubben privat ejet indtil videre. Jeg har været igang med at undersøge om tilskud til klubhus, ny bane, lidt penge til indkøb af reservedele og evt. Nye biler.

Så indtil videre betaler jeg selv for alt, men skulle du få en lille smule ondt af mig når jeg fortæller at en enkelt af Arrma bilerne koster 3500 kr og et enkelt batteri til en bil koster rundt 500 kr? Stykket. Klubben har 9 af de biler og 15 batterier til 500 kr? Stykket. 8 mindre biler som kan køres af de helt små ned til 4 år..4 store såkaldte rock Crawler til at forhindrings kørsel.

Opstarten var tung og sur at sluge da jeg startede ud med at indkøbe biler som viste sig at være for billige og reservedele blev hurtigt et problem.

Mærket som i starten blev brugt skiftede jeg ud med et andet mærke som viste sig at holde til de unges hårde kørsel, tilmed nemme at vedligeholde. Reservedele programmet til de nye biler er komplet og tilgangen var nem.

Det blev desværre en større post med i skøn i starten og det sidste valg. udgiftsposten endte på rundt 45.000 kr.. men har det nogen betydning hvis de unge kan få lov at lege og vinkældre kan blive børn igen?

Skulle du have lyst til hjælpe lidt økonomisk så tager jeg pænt imod lidt støtte. Støtten går til reservedele, Premier, røde pølser på grillen til sommer, sodavand osv. Kontakt mig via vores facebook side som du finder under “kontakt Aalestrup rc”

Er du nysgerrig på klubben ? Er du velkommen. Til at kontakte mig via Facebook siden Aalestrup-rc.dk