Hvad er Aalestrup-rc?


Aalestrup Rc Er en klub med radiostyrte biler, klubben startede i 2021 med et par store RC biler i skalaen 1:10 som kunne lånes ud til børn og unge.. eller barnlige sjæle. Vi forsøger at afholde arrangementer een gang om måneden hvor vi “basher” eller “toure” mod hinanden på en mindre bane i Aalestrup.

I 2022 blev vi lagt sammen med Aalestrup Dirt Jump og blev til navnet Aalestrup Dirt Jum og RC biler.
Vi lagde hele ideen bag Aalestrup RC lidt på is pga. Corona tiden og holdte os til køre på det græs areal bag ved pilevej indtil slutningen af 2022 hvor vi fik en lille aftale med Aalestrup ridecenter om at leje os ind engang om måneden.

Der afholdte hver den sidste lørdag i måneden en “Rc dag” i 4 timer som har været rigtig hyggeligt, og tilslutningen til vores RC dage blev større end vi havde regnet med. Jeg Niels Poulsen som startede Aalestrup RC fandt nogle lokaler som vi kunne bruge. En aftale med og leje kontrakt blev lavet og vi kunne overtage vores egne lokaler pr. 1. marts 2023.

Vi overtog lokalerne og begyndte at lave planer og ideer hvad baner angår. Ideerne var mange og der kom mange gode bud på hvad vi skulle bygge. Vi har brugt hele marts måned på at få lavet en flot Crawler-bane,en tæppe-bane og et hygge område.

Vi aftalte at åbnede dørene den 6. april 2023 – Her byder vi alle gæster, medlemmer og nysgerrige velkommen til at komme og køre med deres egne RC biler eller låne/leje nogle af de RC biler klubben har.

Formålet med klubben er at give unge en mulighed for at komme lidt ud i blandt andre unge og prøve kræfter af med lidt kørsel af forskelligt art og være en del af et fællesskab hvor de deler deres hobby og kan få et godt kammeratskab. Tanken er tilmed at kunne få lidt konkurrencer i små teams hvor der kan vindes præmier og pokaler hvor der køres med små drifter biler, touring biler eller Basher biler.

Der har været en efterspørgelsen om kørsel hvor nogle forældre har sagt at deres børn er lidt generte blandt andre, så vi har allerede nu haft et par drenge med på banen til en hyggelig dag hvor de fik lært teknikker, kørsel, fik lov at køre hårdt med de store Arrma biler. Måske sådan et lille tiltag kan give børn mere selvtillid og få mere lyst til at være sammen med andre i flok.

Klubbens formål er også på sigt at deltager skal lære ansvar for andres ting, dvs Når en deltager får udleveret en RC bil vil vi lære dem at gå bilen efter for fejl og mangler. Lære dem om hvordan man reparere en RC bil og vedlige holde den. Samt sikkerhed omkring det at køre med en radiostyrt bil der kan komme op i hastigheder på 80 km/t. Ja, det var ikke en skrive fejl, men bilerne med de rette justeringer kan komme op i de hastigheder.

Vi vil tilmed lære de unge hvad ydre miljø er og hvorfor man skal passe på det samt at vise hensyn til dyr og nysgerrige.. lære de unge lidt om at når man køre med de her biler så er der ting man skal passe på.. såsom tilskuer der er nysgerrige, bygninger og den herlige natur… og lige så vigtigt, at man rydder op efter sig.

Økonomi i klubben er lille, Klubben får lidt penge ind hver måned som går til nye reservedele, pølser, sodavand og vedligeholdelse af de faciliteter som der er tilrådighed for os.

Klubben får ikke tilskud fra fonde eller kommune, så har du et par skillinger i overskud er du velkommen til at donere lidt til klubben så børn og unge i byen og de nærliggende byer kan få en hyggelig og sjov dag.

Der arbejdes pt. på at få lavet BMX banen i byen om så den igen er brugbar, der skal laves en eller to baner som kan bruges til de helt store RC biler men samtidig skal banen laves så den kan bruges af de unge der vil cykle på den.
Er du en virksomhed der kunne have lyst til at støtte os, så er du velkommen til at læse mere på linket her

Aalestrup Rc er en del af DirtJump Aalstrup og Rc Biler
cvr.40714405
Telefon 42942201
Klubben indentificere sig som “Aalestrup Rc”
Formand : Niels Rene Poulsen
klub@aalestrup-rc
Næstformand : Marianne D. Nielsen
Kassere : Henriette Schultz

Bank konto: 9813-2075662206
Sparekasssen Danmark
Vestergade 28
9620 Aalestrup
Og mobilepay 6406GF ( aalestrup RC )