Opstart af Design af BMX bane

Vi skal ha taget hul på vores BMX bane nede ved Sundhedshuset.
Der har længe været et ønske om et fast mødested hvor vi kan komme og rode med bilerne, køre med bilerne eller bare hygge os et par timer om ugen.

Det er ikke en helt umulig opgave, men for at få den til skal vi starte et sted.
Området ligger perfekt i byen da det er centralt og alle ved hvor det er. Der er to områder dernede, en grus område og et Asfalt område. I første omgang tænker jeg grusområdet er det vigtigste at komme i gang med og nok også det nemmeste og billigste.

Tanken er at få jævnet området ind til sunhedshuset så vi står med et flat område og kan så bygge op efter design.
Der er sat et krav fra kommunen om at alt hvad der bygges dernede ikke må overstige 2 meter i højden, så det skal der tages hensyn til. Det tror jeg hellere ikke er noget problem da banen ikke skal bygges til hård bashing og høje flyvninger med bilerne.

Jeg har sat en “sikkerheds” afstand til sundhedshuset på 2 meter ind til deres skel. Det er gjort af hensyn til evt. stenkast fra bilerne men også af hensyn til dem der har lavet en langbane til BMX cykler ind mod Sundhedshuset så de kan bibeholde deres bane.
Mellem bane område og sundhedshuset kan der laves et hegn på ca. 1 meter for at skikre mod stenslag, samtidig kan hegnet bruges til “sponsor reklamer”.

På den tegning jeg har lagt op her er der tegnet to baner.. Der er gjort en tanke om at der kan være to baner, en mulig tæppebane eller oval bane til konkurrence kørsel med eks. Traxxas buggy biler eller nogle Rally biler.
Hvordan selve designet på den lille bane er ved jeg ikke endnu, men den skal laves uden de store forhindringer og hop.

En større bane ti lde store 1:10 Arrma, Traxxas eller hvilket mærke man nu køre med. Banen skal indrettes så den også kan bruges til børn der vil køre BMX på den, dvs. der skal ikke laves kryptiske sving, store hop eller andet der byder ind til hård kørsel.