Øvelser i at ramme et hop og lande rigtig..

Arrma Senton og Arrma BigrockCrew biler er nogle seje biler, de holder til en hel del stryg når de bliver brugt på banen. Desværre er der altid en begrænsning, man kan være heldig at lande 100 gange forkert uden der sker det store.. men 101 gang går det galt og en del eller noget elektronik siger “nae… ” så skal bilen under et lille eftersyn.

Det er sådan set gældende for alle typer RC biler og i alle størrelser der er ikke nogen undtagelser..
Derfor tænker jeg at der skal lidt seriøsitet ind i billedet for de drenge der bruger klubbens biler så de kan blive lidt mere selvstændige og få lidt mere ud af køre med klubbens biler når vi lejer rideskolen, og naturligvis hvis de har en bil der hjemme som de køre med i klubben så mor og far på et tidspunkt trygt kan lade deres børn oplade og vedligholde bilerne om det så er en Arrma bil eller en Traxxas bil.

Det drejer sig om at alle får mest muligt ud af at køre med bilerne og samtidig kan have rigtigt sjovt og hyggeligt, derfor er det også en hjælp til den enkelte deltager at de kan lære lidt om teknikken, vedligehold, kørsel, opladning af batterier og få et lille ansvar.

De Arrma biler som er i klubben er heldigvis designet til at “det er det svageste led der går i stykker”.. det er typisk bære arme på bilerne. De er nemme at skifte og med lidt tålmodighed kan alle lære det og det vil typisk kun tage 10-15 min. så er man køreklar igen.

Dagen med øvelserne er ikke helt planlagt endnu, Da der kan være “run” på når vi er på Rideskolen tænker jeg at det bliver nogle timer på Pilevej – jeg ville gerne at det var på Rideskolen, men der vil ikke være behov for at leje hele Rideskolen men kun en meget lille del eks. 30×60 meter og prisen er den samme for det halve eller hele hallen.

Tanker om dagen bliver :
1. hver deltager får 2 batterier. 1 batteri der er ladt helt op og et der ligger i Storage-mode.
Inden der køres skal den enkelte deltager lære lidt om opladning. dvs. deltageren skal selv sørge for den batteri pakke han / hun får udleveret og der vil stå numre på batterierne. Så når et batteri er afladt skal den enkelte selv sørge for at hans/hendes batteri bliver opladet på den tildelte arbejdsstation. – Der vil naturligvis være hjælp til ladning osv. men primært skal den enkelte selv lære det.
Når batteriet som er i storage-mode er sat til ladning kan der køres med det opladte batteri, når det er fladt skal deltageren sætte den flade batteri til opladning og kan så køre med det næste batteri.
Der udleveres en Lipo Tester og en simpel lader til hver enkelt deltager.

2. Kørsel på ramper: Der vil blive kørt på en ramper der IKKE byder ind til hård bashing, men til langhop og landing og rund kørsel. Der køres efter tur på hoppet, dvs. der er en der starter fra et afmærket punkt og lære at ramme rampen rigtigt og med den rigtige fart. Der vil i de første omgange ikke være høj fart på bilen da man starter ca. 1 meter fra hoppet og skal øve i at lande rigtigt og så køre tilbage til “start” og holde i kø indtil den næste har lavet samme øvelse. Når alle er blevet gode til at ramme hoppet og lande rigtigt vil startmærket bliver flyttet så der kan komme lidt mere fart på og hoppet kan blive lidt længere..

3. Når en deltager har kørt sin runde skal han/hun følge en “bane” rundt for at komme til start, den bane vil blive lavet sådan at der IKKE kan køres hurtigt, netop for at lære at tage den lidt med ro og at der ikke bliver vild kørsel rundt omkring. – Der ligges op til øvelse i “banekørsel” på et begrænset område.

4. En sikekrheds-zone skal der også til. Hver deltager skal lære at man IKKE går ind på en bane hvis ens bil vælter, men at man venter pænt på at den der har tildelt rollen som “oprejser” gør det. Der vil på skift blive udpeget en til at være “oprejser” så han / hun lære at befærde sig rundt om eks. kørende biler, samtidig skal dem der køre lære at når en “oprejser” er ude på banen så vise rman hensyn, enten ved at stoppe kørsel eller sænke farten…

Der vil kun være 4 aktive deltager med klubbens biler, men har dit barn sin egen RC bil og vil lære at køre rigtigt med den kan han / hun naturligvis deltage, betingelserne er de samme for alle..

Det er nødvendigt at vi får lært de her ting da der hurtigt kan ske personskader, eks. en dreng eller pige har stillet sig det forkerte sted og en bil kommer med ret høj fart og rammer… så kan der ske skader som ingen ønsker.
Tilmed er det også nødvendigt at lære at når man køre flere på en bane som eks. Rideskolen at man køre i samme kørselretning så man ikke ramler ind i hinadens biler og laver unødvendige skader.

Samtidig skal sådan en dag her være med til at give de unge deltager lidt mere indsigt og forståelse i hvordan en bil reagere på en rampe og i luften, hvordan den køre bedst og vigtigst af alt at de ved hvordan man færdes blandt andre køre. Noget der er vigtigt da der tanker om at tage en flok unger med ud i andre klubber til nogle køre dage her til sommer og så er den fordel at vi ved hvordan vi færdes mellem andre køre osv.

Der er ingen deltager betaling til dagen hvis den kan afholdes her på Pilevej, der er adgang til toilet og et sted at få varmen hvis det er nødvendigt.
Der vil være røde pølser, brød og tilbehør og en sodavand – kaffe til de voksne..

Jeg har bestilt 4 simple Lipo lader hjem fra Rckongen.dk som skal bruges til dagen og frem over.
Tanken er som tidligere nævnt at hver enkelt medlem / deltager som bruger klubbens biler får udleveret en kasse med tilhørende udstyr og på sigt selv skulle kunne klare sig, dog med hjælp fra en voksen i klubben.

Se begivenheden her på FacebookLoading